WAT KUN JE VERWACHTEN?

Ik bied een veilige omgeving voor ieder van jullie, om de verbinding met jezelf en elkaar weer terug te vinden. Daardoor zullen er minder escalerende ruzies zijn en meer betrokkenheid op elkaar. En als er kinderen zijn, zullen zij ook de vruchten plukken van jullie nieuwe openheid en liefde voor elkaar.

Oude patronen

We kijken naar wat jullie belangrijkste negatieve emoties en patronen naar elkaar zijn. Hoe kunnen die beïnvloed en doorbroken worden? Waar gaan de ruzies over? Wat zijn jullie angsten en verlangens? Waar zit de kracht in jullie relatie? Wat is jullie emotionele ‘dans’ in een patroon van actie en reactie? En hoe kun je dat doorbeken.

Nieuwe patronen

Om elkaar weer toe te laten en opnieuw te vinden, is moed, openheid, nieuwsgierigheid en kwetsbaarheid nodig naar je partner. En de intentie om de ander en jezelf weer de kans te geven elkaar te respecteren, accepteren en lief te hebben. Maar ook als blijkt, dat jullie elkaar uiteindelijk niet meer kunnen vinden, is het belangrijk om zorgvuldig de keuze van een scheiding te maken en hoe met elkaar om te gaan in het geval van kinderen.

In een eerste gratis oriënterend kennismakingsgesprek van een half uur ga ik globaal met jullie kijken, wat er aan de hand is en wat jullie verwachtingen zijn van de therapie. En kan ik vragen van jullie beantwoorden over mijn werkwijze.

Huiswerk

Ook krijgt ieder van jullie een intake-vragenlijst mee om thuis in te vullen.

Als jullie met de relatietherapie willen starten, wordt de eerste sessie n.a.v. het intake formulier, besteed aan de geschiedenis van de relatie, waar willen jullie uitkomen? Wat is jullie doel? Ik geef jullie mijn eerste kijk op jullie relatie en wat ik daarin zou kunnen betekenen. Ik zal  b.v. kijken, of jullie alleen de communicatie met elkaar willen verbeteren, of dat er ook interesse is om de relatie met elkaar meer te verdiepen door middel van EFT.

In principe worden er een aantal gesprekken afgesproken, waarna we kijken of deze therapie voor jullie werkt en bijdraagt aan de verbetering van de relatie.

Individuele sessie

Soms bied ik vooraf aan ieder van jullie een individuele sessie aan, om ieders geschiedenis en vroegere (hechtings-) relaties thuis goed in beeld te krijgen. Deze spelen vaak onbewust mee in je eigen relatie. Na een aantal gesprekken kijken we opnieuw wat er is veranderd en of de doelen, die jullie hebben, gehaald zijn.