OPNIEUW VERBINDEN

EFT gaat over hoe je je weer (positief) emotioneel met elkaar kunt verbinden. Het helpt je met hoe je weer echt naar de ander en jezelf kunt gaan luisteren.

Je kunt gaan zien, hoe je samen in een patroon van aanvallen en terugtrekken bent terecht gekomen. Een patroon, waardoor je jezelf en je partner kunt klem zetten. In plaats van al je energie te geven aan ruzies, aan eisen stellen of afstand naar elkaar, kun je leren om die patronen te herkennen en deze samen te begrijpen en ontmantelen. Daarbij leer je om je kwetsbare gevoelens, zoals angst, verdriet en eenzaamheid, weer te gaan delen, in plaats van alleen je eisen of je boosheid.

Je leert jezelf naar de ander te uiten in wat je voelt en nodig hebt. Tegelijkertijd leer je om gevoelig te zijn voor de signalen en behoeften van die ander en hoe daarmee om te gaan. De ervaring van paren, die middels EFT begeleid zijn, is, dat er veel minder escalaties zijn. Ze ervaren een relatie, waarin ze meer zichzelf kunnen zijn en weer plezier en intimiteit kunnen beleven aan elkaar. En ook beter kunnen omgaan met boosheid, conflicten, afstand en nabijheid. Er is meer rust en ontspanning.